Tidig julklapp från Riksantikvarieämbetet och SIS: Ladda ned kostnadsfria standarder inom kulturarvsområdet

Via ett avtal mellan Riksantikvarieämbetet och SIS, Swedish Standards Institute, blir nu närmare 30 europeiska standarder inom kulturarvsområdet tillgängliga under åren 2018-2020. Flera av dessa har bäring på energieffektivisering i bebyggelsen, till exempel SS-EN 16883:2017, ”Bevarande av kulturarv – Riktlinjer för förbättring av energiprestandan i historiska byggnader”

Möjligheterna att bevara kulturarvet för framtida generationer underlättas av gemensamt fastställda definitioner, specifikationer och rutiner. Genom ett nytt licensavtal mellan Riksantikvarieämbetet och SIS kan nu samtliga standarder inom kulturarvsområdet laddas ner utan kostnad av företag, myndigheter och organisationer som är verksamma inom Sverige. Du har inte rätt att återpublicera innehållet utan enbart använda det i egen verksamhet.

Det enda som krävs är att du registrerar dig i nedanstående formulär, därefter kommer du få inloggningsuppgifter mailade till dig. OBS! Standarderna är tillgängliga från 1 januari 2018!

Till inloggningsformuläret

Frågor?

Har du frågor kontakta SIS kundservice 08-555 523 10 eller kundservice@sis.se

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *